KOPROVÁ OMÁČKA S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM

Určitě si pamatujete ty zážitky ze školní jídelny: Koprovka? Jen to ne! Jenže jak víme, není koprovka jako koprovka! Tuhle klasickou nešizenou variantu si totiž oblíbí i její zarytý odpůrce!



Ingredience:
2 lžíce másla
1 malá cibule
2 lžíce hladké mouky
150 ml plnotučného mléka
250 ml smetany na šlehání
sůl, ocet, cukr
čerstvý kopr


Na másle zpěňte cibuli, zaprašte moukou a udělejte světlou jíšku. Přilijte mléko a na mírném plameni povařte. Propasírujte, přidejte smetanu, osolte, dochuťte octem a cukrem. Jako poslední přidejte posekaný čerstvý kopr a již nevařte.

Recept na karlovarský knedlík najdete zde .




4 komentáře:

  1. Koprovku ani knedlíky opravdu ráda nemám ,ale vyfocené to máte krásně :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, u nás je to taky 2:2, takže ji dělám jen jednou v roce a ještě, když ti druzí dva nejsou doma...

      Vymazat
  2. Naprosto vynikající! Miluji tyhle doslova husté omačky.
    Všem doporučuji a porce je tak pro dvě osoby v tomto množství. Mňaam! Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, já furt netuším, proč ji manžel nemá rád :)? Ale on nemá rád i jídla jen podle toho, jak se jmenujou :))). No, to jsem taky mohla napsat, že to je porce pro max. dva lidi, já ji totiž dělám jen pro sebe a Natálku, tak mi to nějak nedošlo :))). Díky moc a krásnou neděli! P.

      Vymazat