LILKOVÉ LASAGNE


To byl masakr, když jsem tento recept dělala poprvé. Lilky vypotit, obalit v mouce, usmažit, osušit od oleje, mezitím udělat sugo, šoupnout do trouby - to už jsem byla na pokraji mých sil :). No a ještě to bylo díky smažení dost mastné. Takže jsem si ho pěkně upravila k obrazu svému a musím sebekriticky uznat, že i mnohem lepšímu. A manžel, představte si to, se mne sám od sebe zeptal: "Máš už to na blogu, viď?! To je totiž tak moc dobrý!"

Takže, několikrát jsme je už s Dominikou fotily, ale prostě upečené
 nejsou vůbec fotogenické, tak máte aspoň fotky, než jdou do trouby! 



Ingredience:
2 lilky
3 plechovky oloupaných rajčat
cibule
chilli paprička
2 balení mozzarelly
parmezán
lžička cukru
sůl
bazalka


Lilky nakrájejte na půl centimetrové plátky, osolte a nechte půl hodiny vypotit. Mezitím si pokrájejte cibuli, do hrnce dejte dvě lžíce olivového oleje, orestujte cibulku, přidejte chilli a pokrájená rajčata, sůl a podle chuti oslaďte. Na mírném plameni za občasného promíchání vařte asi 45 minut.
Lilky osušte papírovou utěrkou. Na plech dejte pečící papír, který vytřete olivovým olejem. Poklaďte lilkem a vrchní stranu lilků potřete opět olivovým olejem. Lilky ogrilujte v troubě z obou stran. Do zapékací misky dejte ogrilované lilky, zalijte rajčatovým sugem, poházejte kousky mozzarelly a lístky bazalky a proces opakujte. Poslední vrstva už je jen lilek a sugo. Dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte přibližně hodinu, před koncem pečení pokrm posypejte parmezánem a na chvilku zapečte.

14 komentářů:

  1. Vypadají moc dobře. Já se už nějakou dobu chystám na cuketové. Je tolik dobrých receptů na zapékání, ale vyfotit je, aby se to dalo dát na blog je docela umění. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cukeťáky jsem ještě nedělala. No a my ke všemu je máme rádi pěkně připečený, takže ve finále bychom fotily černou placku :)

      Vymazat
  2. Mňam :) Ale já jsem masožravec, takže bych přidala mleté hovězí :)


    Simple living: Co mě baví v módě: zima 2015/2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, ale zkus bez masa, je tady naprosto zbytečné, ten sýr bohatě stačí :)

      Vymazat
  3. Zeleninové varianty lasagní mám velmi ráda. V létě dělám cuketové. Nyní je čas ozkoušet lilek!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  4. Petro, moc rada ctu tvuj blog a fotky i recpet jako vzdy super ;-)
    Nechci zbytecne stourat, ale s lasagnemi to nema moc spolecneho.. tenhle recept se jmenuje Melanzane parmigiana a je italskou klasikou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, děkuju pěkně :) klasika to je, jen jsem to tak nechtěla nazývat, díky té mé přípravě, která se od originálu liší...

      Vymazat
  5. Tak to je pecka :) ! Dělám je hodně podobné,jenom půl na půl s cuketou,ale ještě nikdy jsem se je neodvážila dát na blog protože jsou vážně hodně nefotogenické :D ! Vyfotït před zapečením je super nápad :) !


    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna jsem hledala recept a dostala jsem přes dblog k tomuto receptu a vypadá to velmi dobře, jen jsem doma neměla lilky, tak vyzkouším to samé s cuketami! Už se těším až to bude hotový!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to je super, tak teď nás znáte obě dvě ;). Já s cuketou ještě nezkoušela, i když ji miluju víc jak lilek :). Jsem sama zvědavá, dejte vědět!

      Vymazat
  7. Jsou luxusní, dělala jsem už 2x během 14 dnů, dělala jsem si je na dva dny a super... Poprvé jsem přidala dost chilli, tak by hodně ostré, ale i tak jsem je spořádala :) Děkuji za vynikající recept, chystám se vyzkoušet i další ;) Moc Vám fandím....Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Gábi! Já je buď nedělám vůbec a nebo pořád :D. A doost chilli? Co je dost? :)

      Hezký den Petra

      Vymazat