Když žijete v Asii tak dlouho jako my, občas se vám zasteskne po evropské kuchyni. My si oblíbili sít’ restaurací Sizzler, kde kromě pořádného steaku a výborných grilovaných žebírek mají i salátový bar s nepřeberným množstvím studených i teplých předkrmů, polévek, salátů, ovoce a dezertů. Tady jsem také narazila na tento salát s mangem, který se u nás stal salátem No.1.
1/2 ledového salátu
1/2 římského salátu
1 červená kapie
1 žlutá kapie
1 zralé mango
mandle
Zálivka:
šťáva z 1/2 růžového grepu
1 lžička dijonské hořčice
1 1/2 lžičky medu
5 lžíc olivového oleje
1 thai bird eye’s chilli paprika (nasekaná na jemno)
sůl, pepř
Zeleninu omyjte pod studenou vodou a nechte okapat, poté natrhejte oba druhy salátu do velké mísy, přidejte pokrájené papriky, mango a mandle a přelijte zálivkou (smícháte veškeré ingredience na zálivku v uzavírací skleničce a několikrát s ní zatřepejte).
Žádné komentáře:
Okomentovat